Bike meetings – Fietsen en vergaderen

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat veel zitten niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Een oplossing? Bike meetings! Dat is fietsen en vergaderen tegelijkertijd. Er zijn veel goede redenen om sommige overleggen of meetings op de fiets te doen.

Je kunt op je werk samen aan tafel iets bespreken, maar er zijn ook andere oplossingen. Voor veel besprekingen of brainstormsessies is het niet nodig om met spreadsheets of notulen te werken. Vaak kun je tijdens een bike meeting de belangrijkste zaken afstemmen. En je behaalt gelijk je bewegingsdoel!

Voorbereiding

Het is wel verstandig om een bike meeting vooraf in te plannen. Deelnemers kunnen zich dan goed voorbereiden en geschikte kleding of schoenen aandoen. Zorg ook voor een duidelijke en begaanbare route en spreek af hoe lang de meeting duurt.

Thuiswerken en overleggen

Werk je veel thuis, maar heb je toch behoefte om even face-to-face te overleggen met een collega die in de buurt woont? Dan is de bike meeting natuurlijk een prachtige manier om even achter de computer vandaan te komen.

Sweatworking

Actief overleggen is natuurlijk niet alleen voor vergaderingen geschikt, maar kan ook worden gebruikt voor sollicitatiegesprekken, gesprekken met klanten of netwerken. Deze gesprekken hoeven niet altijd op de fiets. Je kunt ook denken aan golfen of een andere actieve sport. Dat wordt tegenwoordig ‘sweatworking’ genoemd. Of organiseer een wandelmeeting. Uit onderzoek van HBR blijkt dat dit namelijk een positief effect heeft op de creatieve besluitvorming en ook op de productiviteit van het overleg. Door te bewegen maken je hersenen stoffen aan die ontspannen en hierdoor ben je beter in staat om na te denken.

Hou medewerkers vitaal

Bedrijven doen er verstandig aan om hun personeel fit en vitaal te houden. Veel werk bestaat uit zitten en dat is niet goed voor de gezondheid. Minimaal een half uurtje matig bewegen en af en toe wat spieroefeningen zijn dagelijks nodig om gezond te blijven. Laat werknemers dan ook de keuze maken voor (meer) bewegen en stimuleer dit ook. Fitte en gezonde werknemers zijn productiever en minder vaak ziek. Begin met het stimuleren van woon-werkverkeer op de fiets. Dan bespaar je als bedrijf fors op mobiliteitskosten en help je mee aan een beter milieu. Met Go Velo belonen we werknemers voor het goede fietsgedrag. Een bewezen effectieve methode gebaseerd op gedragsverandering. Ga dus ook voor die stap vooruit en maak het verschil ook in jouw organisatie. Kijk voor meer informatie op www.GoVelo.nl