WKR vrijstelling door corona tijdelijk naar 3%

Vanwege de problemen rond de coronacrisis is de vrije ruimte  tijdelijk verhoogd naar 3%. staatssecretaris Vijlbrief van Financiën schreef dit eind April in een kamerbrief. De nieuwe werkkostenregeling (WKR) is vanaf 1 januari 2020 in werking getreden. Deze had al een mooie verruiming van de zogenoemde vrije ruimte tot gevolg van 1,2 naar 1,7% over de eerste 400.000 euro. Deze tijdelijke verruiming geldt alleen voor 2020 en zal vanaf 1 januari 2021 waarschijnlijk vervallen, zodat vanaf dan weer gebruik gemaakt kan worden van de regeling die oorspronkelijk gepland was vanaf 1 januari. Voor bedrijven die bezig zijn met een fietsplan is dit het moment om te starten.

UPDATE! Voor 2021 is de vrijstelling verlengt en blijft 3%.

WKR inzetten voor thuiswerkers

Werkgevers kunnen met deze extra vrijstelling binnen de WKR de werknemers extra tegemoet komen in deze lastige periode. Veel werknemers moeten door de corona thuiswerken of krijgen minder uren. Met deze extra vrijstelling kunnen bedrijven hun medewerkers iets extra’s geven. dat kan in de vorm van een cadeautje of bloemetje, maar het kan ook gebruikt worden om de thuiswerkplek te verbeteren of in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een webcam of headset voor thuis of een tegemoetkoming in het maken van een werkplek thuis. Ook op het gebied van vitaliteit zijn goede mogelijkheden om deze vrije ruimte in te zetten, want met het thuiswerken ontbreekt opeens de routine van het werk en mist de structuur.

Door in te zetten op vitaliteit kun je ook voor de thuiswerkers de betrokkenheid behouden en ook in deze periode zorgen voor positieve aandacht en structuur. Door te belonen voor fietsritten of wandelingen kunnen de deelnemende werknemers punten sparen voor leuke artikelen of vouchers uit de webshop. Belonen werkt positief en bewegen is niet alleen goed voor de vitaliteit, maar verminderd ook stress en ziekteverzuim.

Gebruik de vrijstelling nog dit jaar

De WKR vrijstelling van 3% is het gehele jaar nog in te zetten. Maak daarom in deze maanden gebruik van deze extra mogelijkheden. De fietsstimuleringsapp van Go Velo is op basis van GPS en is niet alleen voor woon-werkverkeer inzetbaar, maar meet en registreert ook de privékilometers op de fiets en zelfs de wandelingen waardoor deze zeer geschikt is om in te zetten als vitaliteitschallenge.

 

Meer weten over fietsstimulering of vitaliteitschallenges op maat voor bedrijven? Neem dan nu contact op.