5 redenen om te gaan fietsen

Pak jij de auto naar je werk? We hebben 5 redenen voor jou waarom je nú de fiets moet pakken. Dus op de pedalen en: Go Velo!

 1. Je komt fit aan op je werk
  Ken je dat gevoel, dat je na een dag werken op de bank zit en bedenkt dat je die dag nauwelijks hebt bewogen. Eigenlijk ben je alleen van de auto naar je bureau gelopen en tussendoor nog een keer naar het koffiezetapparaat. Maar echt bewegen kan je dat niet noemen en fit word je er zeker niet van. Als je de fiets pakt naar je werk, kom je veel fitter aan op je werk!
 2. Je kan met een gerust hart een keertje extra snacken
  Fietsen is een goede manier om overgewicht te voorkomen. Bij een relatief lage intensiteit en lange duur levert fietsen namelijk een veel vetverbranding op. Dagelijks 30 minuten fietsen op een gemiddeld tempo van 18 km/u levert 150 kcal extra verbruik op. Je verbrandt daarmee dus bijvoorbeeld de calorieën van een kroket. Pure winst; helemaal als je die kroket toch maar laat liggen (maar als je ‘m dan toch neemt, kan je er ook meer van genieten!).
 3. Je bent duurzaam bezig
  We kunnen er niet omheen: er is sprake van een broeikaseffect en dus warmt de aarde op. Als we allemaal bijdragen aan minder CO2-uitstoot, dragen we bij aan een betere wereld. Elke autokilometer is goed voor 200 gram CO2-uitstoot. Als je op de fiets naar je werk gaat, stoot je géén CO2 uit en ben je dus duurzaam bezig!
 4. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je je wekelijkse sportuurtje een keer overslaat
  Een lange dag werken, snel eten en dan nog rennen naar de sportvereniging of -school? Sporten is natuurlijk heel fijn en dat moet je blijven doen! Maar als je op de fiets naar je werk gaat, hoef je je niet schuldig te voelen als het een keertje niet uitkomt. Je hebt je dagelijkse beweging namelijk al gehad!
 5. Je ziet wat van de omgeving!
  Een vogel die fluit, de zon die opkomt, de krokussen die beginnen te bloeien wanneer het lente wordt. Als je in de auto zit, valt dit allemaal niet op. Als je op de fiets zit wel! Je ziet nog eens wat en dat is eigenlijk best wel mooi.