Meer Brabanders op de fiets

In opdracht van de provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaan we de komende jaren zoveel mogelijk Brabanders verleiden om de auto te laten staan en te gaan fietsen.  Go Velo gaat aan de slag met Brabantse werkgevers en we werken samen met Ring-Ring die de Brabantse gemeenten gaat bedienen. Het doel? Minder files, gezonde werknemers en een beter milieu. 

Ook de afgelopen jaren heeft het consortium Keijzer, Mobidot en D&B (nu verenigd in Mobility on the Move) het B-Riders programma (2 en 3) uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Brabant. We hebben zo’n 5.000 Brabanders verleid om dagelijks met de fiets naar het werk te gaan in plaats van met de auto. Het opmerkelijke resultaat was dat Brabanders bij de start van hun deelname nog 71% verplaatsingen met de auto deden. Aan het eind van het project gebruikten zij de auto nog maar voor 13% voor hun verplaatsingen.

De komende jaren introduceren we een full-serviceprogramma bij Brabantse werkgevers om werknemers te stimuleren om te gaan fietsen. Ook gaan we de samenwerking aan met Brabantse gemeenten op basis van een communityaanpak. We gaan de fiets in Brabant écht in de versnelling zetten!