Go Velo in Amersfoort en Leusden

In opdracht van de provincie Utrecht gaat Mobility on the Move aan de slag om meer werknemers in de gemeenten Amersfoort en Leusden op de fiets naar het werk te krijgen. Het gaat met name om het verleiden van werknemers die wonen op een afstand van 7,5 – 15 km van het werk. We trekken hierin samen op met netwerkorganisatie 033opdefiets.

Werkgevers in Amersfoort en Leusden die serieus werk willen maken van fietsstimulering helpen we hierbij met een full-service programma. De provincie maakt het mogelijk dat deze werkgevers tegen een gunstig probeeraanbod kunnen instappen. Door ze te verleiden met een beloning per gefietste kilometer, laten we de werknemers hun gewoontegedrag (met de auto naar het werk) doorbreken en nieuw reisgedrag proberen. Door motivatie en feedback via de Go Velo app bestendigen we dit nieuwe reisgedrag (fietsen naar het werk) en wordt dit een nieuwe gewoonte.

Voor deze afstanden is het gebruik van de e-bike een mooi alternatief voor de auto. Ook daarin kunnen we voorzien met e-bike probeeracties via de werkgever. Want een week lang een e-bike proberen in het woon-werkverkeer geeft de werknemer écht de kans om te ervaren of dit een mooie uitkomst is.

Aan de slag met Go Velo? We zijn er klaar voor!