Fietsen voor het goede doel

Fietsen is niet alleen gezond voor jezelf, maar je kunt met je bij elkaar gefietste punten ook nog eens anderen helpen.

Door te doneren lever je een financiële bijdrage aan het goede doel van jouw keuze. Afgelopen jaar hebben we 3 goede doelen gehad waar de deelnemers aan gedoneerd hebben:

  • Make–a-wish
  • Spieren voor spieren
  • Natuurmonumenten
  • Serious request

De deelnemers hebben in totaal 108.000 kilometer (punten) bijeen gefietst voor deze goede doelen. Serious Request heeft in slechts 3 weken tijd voor meer als 20.000 fietskilometers hieraan bijgedragen!

Voor 2020 willen we ook andere goede doelen ondersteunen en hiervoor hebben we de deelnemers gevraagd om zelf met voorstellen te komen. Uit deze voorstellen hebben we 3 nieuwe goede doelen geselecteerd:

  • Stichting haarwensen
  • Jantje Beton
  • Fonds gehandicaptensport

Stichting haarwensen

Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. Deze stichting schenkt al meer dan 10 jaar haarwerken aan kinderen tot en met 18 jaar die hierdoor hun eigen haar verliezen.

Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan zijn of haar leeftijdsgenootjes. Goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Stichting haarwensen biedt deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. Zonder donaties kan de stichting haarwensen deze kinderen niet verblijden met een prachtig haarwerk.

Jantje Beton

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht. Jantje Beton wil bereiken dat alle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN! Je donatie wordt gebruikt voor het aanleggen of renoveren van speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten voor kinderen.

Fonds gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport en haar partners ondersteunen Gehandicaptensport Nederland met financiële middelen om zo een bijdrage te leveren aan het stimuleren van sport en bewegen voor mensen met een handicap. De sportbond Gehandicaptensport Nederland wil dat mensen met een handicap kunnen sporten of bewegen in de buurt, zowel therapeutisch, als recreatief. Sport maakt gezond, draagt bij aan persoonlijke groei en brengt in contact met anderen. Jouw donatie zorgt voor betere vindbaarheid, toegankelijkheid en voorlichting, maar ook voor het werven en opleiden van vrijwilligers en vervoer.

We hopen uiteraard weer op vele donaties voor deze nieuwe 3 goede doelen