Efteling start met Go Velo

Het is geen sprookje: de Efteling stimuleert fietsen naar het werk! De Efteling is een van de twaalf fietsambassadeurs in Nederland. Fietsambassadeurs zijn werkgevers die zich actief inzetten om hun medewerkers meer te laten fietsen in het woon-werkverkeer. Het sprookjespark heeft gekozen om Go Velo in te zetten om de medewerkers structureel meer te laten fietsen naar het werk. vanaf 2018 werkt de Efteling met Go velo fietsstimulering om de werknemers meer te laten fietsen.

Maatwerk fietsstimulering voor de Efteling

Er is gekozen voor een maatwerk oplossing waarbij het pretpark kan beschikken over een eigen webshop waarin gespaard kan worden voor leuke eigen label artikelen en gedoneerd kan worden aan Villa Pardoes. De Efteling is zeer betrokken bij Villa Pardoes en zo ook de medewerkers. Jaarlijks wordt op deze manie een mooi bedrag bijeen gefietst voor dit prachtige goede doel.

Fietsapp ondersteunt gedragsverandering

De Go Velo app gaat de medewerkers van de Efteling motiveren om vaker de fiets naar het werk te pakken. ‘Veel medewerkers van ons wonen in de directe omgeving, maar komen toch met de auto. Het is tijd om daar verandering in te brengen’, aldus directeur Fons Jurgens, zelf fervent fietser. De Efteling heeft dan ook de ambitie uitgesproken om het fietsgebruik onder de medewerkers te verhogen van 10% naar 30%. Een prachtige snelfietsroute tussen Waalwijk en Tilburg, verschillende voorzieningen en natuurlijk de Go Velo app gaan hier zeker aan bijdragen.

Lees hier het interview dat Fons Jurgens gaf in het kader van het fiets ambassadeurschap.

Ook aan de slag met fietsen naar het werk? Wij lichten graag toe hoe Go Velo daarbij kan ondersteunen! Neem contact met ons op en we maken graag een afspraak.